Полицията приключи своята проверка за удълбочаване на двата канала във Варна.Материалите

...
Полицията приключи своята проверка за удълбочаване на двата канала във Варна.Материалите
Коментари Харесай

МВР дава на прокуратурата удълбочаването във Варна

Полицията завърши своята инспекция за удълбочаване на двата канала във Варна.

Материалите отиват непосредствено в прокуратурата за формиране на досъдебно произвеждане за подписване на неизгодна договорка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Проверката е започвала при започване на 2022 година по сигнал на транспортното министерство, а изводът на проверяващите е, че има данни за закононарушение.

По случая са събрани и оценени материали от Агенция „ Държавна финансова ревизия “ и други институции. Установено е, че след осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка за удълбочаването на двата канала на пристанището е подписан контракт за осъществяване с еднолично акционерно сдружение, съобщи offnews.bg.

Съгласно подписаното с възложителя съглашение от 1 октомври 2019 година е следвало определеното акционерно сдружение да извърши дейностите „ на собствен риск, със свои материали и техника, машинизация и човешки запаси “. Независимо от изискванията на документа и без да има право, сдружението разпорежда дейностите на друго дружество, а то ги превъзлага на трето.

Установено е, че в началото определеното сдружение не е разполагало с нужния запас и техника за осъществяване на предоставената активност, а второто е имало дребен екип от експерти и техника, което не разрешава сходна активност. 

Вчера МВР разгласява 116 следствия, потънали в прокуратурата. Сред тях бе и въпросната договорка. През октомври 2021 година Министерство на вътрешните работи е препратило на Софийската районна прокуратура с мнение за правно мнение и отношение по подготвеност сигнал от вицепремиера Асен Василев открити обстоятелства, свързани с удълбочаването на каналите на пристанище Варна. Работата по водното трасе стартира преди 2 година, откакто в региона като вложител (портът в село Езерево и Топлоелектрическа централа " Варна " ) се появи Ахмед Доган. Изложени са данни, че държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " е било финансирано от бюджета с 11 млн. лева годишно, преди да му бъде предоставен планът по удълбочаванане. В последна сметка активността във Варненското пристанище е осъществена от профилирани съветски транспортен съд и дълбачки, благосъстоятелност на компанията " Гидрострой ", записана в Калининград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР